Detalii despre produs
Proces unic la nivel mondial pentru decojire umedă
Experiență de peste 100 de ani în construcția de mori
Această creștere a diversității de produse impune permanent cerințe noi pentru instalațiile de procesare.
Compania SCHULE Mühlenbau, specializată de peste 100 de ani pe mori de decojit, stăpânește, pe lângă procesul clasic de fabricare a hriștii decojite, și un proces unic la nivel mondial, anume decojirea udă a hriștii.
Prin procesul clasic, hrișca este curățată și deshidratată, iar apoi clasificată în mai multe fracții, înainte de a fi decojită. Ulterior, se separă miezurile, cojile desprinse și particulele sparte, de regulă tot în mai multe fracții. Procesul de decojire umedă dezvoltat de compania SCHULE Mühlenbau se realizează fără clasificarea în mai multe fracții, lucru care reduce necesarul de utilaje. De asemenea, prin acest proces nou-dezvoltat, se poate obține un randament de miezuri semnificativ mai ridicat în comparație cu procesarea clasică.
Prezentarea de mai jos vă arată mașini care se utilizează pentru procesarea hriștii.
Pentru această procesare sunt recomandate următoarele mașini:
Curățare/Cernere: Sită circulară
Sortator de pietre
Decojire: Decojitor centrifugal
Decojitor cu piatră inferioară
Sortare/Separare: Canal de aspirare
Vânturătoare cu curent descendent
Mașină de sortare pe culori
Sită pentru fulgi
Sortator plan
Masă de sortare
Trior
Aburire/Deshidratare:Deshidrator
Mașină de condiționare hidrotermică
Mărunțire: Moară cu valțuri de feliere
Uscare: Uscător pe pat fluidizat
Tehnică si agregate
Sita circulară de la SCHULE este utilizată în mori de ovăz, grâu, secară, grâu spelta, orz, porumb, soia, mazăre, hrișcă, mei și orez, precum și în silozuri, pentru curățarea cerealelor. Prin intermediul unor site, cerealele sunt curățate de impuritățile grosiere și fine. Sita circulară poate fi folosită și pentru clasificarea produselor pe diferite dimensiuni.
Sortatorul de pietre ST și ST D de la SCHULE se folosește pentru sortarea pietrelor într-un proces continuu. Prin modul său de funcționare, sortatorul de pietre sortează particulele cu greutate specifică mai mare de produsul adecvat cu o greutate specifică mai mică. Pietrele, cioburile de sticlă și metalele pot fi sortate cu un grad de separare ridicat, chiar dacă nu se diferențiază de produsul adecvat prin dimensiune și formă.
Vânturătoarea cu curent descendent de la SCHULE se utilizează pentru îndepărtarea păstăilor, a făinii și a prafului sau pentru răcirea eficientă a orezului între etapele de șlefuire.
Pentru a obține cel mai înalt nivel posibil al calității produsului final, se utilizează mașinile de sortat pe culori de la SCHULE. Acestea pot fi dotate cu diverse camere, în funcție de aplicare. Astfel, pot fi detectate diferențe de culoare, diferite colorații superficiale, precum și defecte ascunse, de exemplu sub o coajă.
Sortatorul plan SI P de la SCHULE se utilizează pentru cernerea, sortarea și clasificarea unei multitudini de produse, indiferent că acestea se prezintă sub formă de făină sau de granule. Astfel, sortatorul plan este foarte flexibil în utilizare.
Masa de sortare de la SCHULE se utilizează preponderent pentru sortare. Acest proces se numără printre cele mai importante procese și se realizează ca etapă separată dintre multe alte etape în cadrul unei instalații de procesare.
Triorul de la SCHULE se utilizează preponderent în domeniul curățării. De asemenea, triorul se utilizează în domeniul sortării. Cu ajutorul rotației, triorul sortează cele mai diferite soiuri de cereale după lungime, iar la sortare, acesta face diferența între ovăz decojit și ovăz nedecojit.
Un proces important în interiorul unei instalații de procesare a ovăzului este decojirea. Decojitorul centrifugal de la SCHULE este una dintre mașinile principale în cadrul acestui proces, fiind utilizată, printre altele, pentru decojirea ovăzului, a semințelor de floarea-soarelui, a grâului spelta, a hriștii și a cânepii.
Canalul de aspirare AS și AS U de la SCHULE servește separării produselor cu greutate specifică diferită. Canalul de aspirare este folosit preponderent pentru curățarea particulelor cu greutate specifică mai redusă ale produselor din cele mai diverse tipuri de cereale.
Sita pentru fulgi de la SCHULE se utilizează pentru cernerea de control a oricărui tip de fulgi după procesul de feliere, indiferent că este vorba despre fulgi de ovăz, orez, mazăre sau grâu.
Deshidratatorul de la SCHULE este utilizat pentru tratarea termică a cerealelor, în special a ovăzului. Astfel, pe de o parte sunt inactivate enzimele care scindează grăsimile, care au ca efect îmbunătățirea capacității de depozitare a produsului, iar pe de altă parte rezultă astfel o aromă de nuci.
Lipirea amidonului, inactivarea enzimelor care scindează grăsimile, precum și cea mai bună pregătire a produsului pentru procesul de feliere - toate acestea sunt asigurate, printre altele, de mașina de condiționare hidrotermică de la SCHULE.
Pentru a produce fulgi, pe lângă un aburitor și un recipient de temperare este nevoie în special de o moară cu valțuri de feliere. Acesta dă boabelor umezite și încălzite forma dorită.
Uscătorul pe pat fluidizat de la SCHULE a fost conceput pentru uscarea și răcirea delicată a cerealelor, a fulgilor și a leguminoaselor. Acesta este confecționat integral din inox, special pentru cerințele din industria alimentară.
Decojitorul cu piatră inferioară de la SCHULE se utilizează pentru decojirea delicată a unui produs care anterior a fost presortat pe grosime.