Procesarea alimentelor naturale presupune deseori un efort ridicat pe care consumatorul final de obicei nu îl vede. Ca exemplu pot fi menționate orezul și cerealele, dar și leguminoasele, precum năutul sau boabele de soia, trebuie întâi eliberate de substanțele care inhibă digestia, pentru a le pregăti pentru consum. Pentru aceasta se utilizează reactoarele noastre hidrotermice. Combinația dintre umiditate, timp de menținere și presiune tratează produsul în așa fel încât inhibitorii pot fi descompuși și se obține o solubilitate crescută a proteinelor, respectiv o modificare a amidonului.
Pentru producția de cereale și de snack-uri, AMANDUS KAHL folosește extrudere cu un singur arbore. Acestea permit realizarea produselor dorite. Astfel, snack-urile pot fi produse prin procesul uzual de fierbere, urmat de floculare. În contextul producției de cereale, făina de cereale este amestecată cu alte ingrediente, după care este condiționată, în caz de necesitate, și apoi extrudată. Apoi, componentele sunt frământate și fierte, iar când ajung la scurgere, acestea sunt aduse în formă și tăiate.
Un alt domeniu important pentru producția de alimente sunt produsele instant și suplimentele nutritive. Pentru aceasta se utilizează presa noastră de peleți care facilitează depozitarea, procesarea și transportul produselor sub formă de pulbere și de pulbere fină. Cu ajutorul acestui proces se pot reduce numeroase costuri.
Pentru această procesare, se folosesc preferabil următoarele mașini:
Mixare/Condiționare Condiționator de amestecuri
Reactor hidrotermic
Extruder
Dozare Transportor de dozare și transportor cu șnec
Sistem de cântărire în mers cu roată cu cupe
Uscare/Răcire Răcitor și uscător cu benzi tranportoare
Înnobilare Rotospray
Peletizare Presă de peletizat
Sistem de comandă: Comanda EAPR/Distamat
Comanda ESEP