Această creștere a diversității de produse impune permanent cerințe noi pentru instalațiile de procesare.
Compania SCHULE Mühlenbau, specializată de peste 100 de ani pe mori de decojit, stăpânește, pe lângă procesul clasic de fabricare a hriștii decojite, și un proces unic la nivel mondial, anume decojirea udă a hriștii.
Prin procesul clasic, hrișca este curățată și deshidratată, iar apoi clasificată în mai multe fracții, înainte de a fi decojită. Ulterior, se separă miezurile, cojile desprinse și particulele sparte, de regulă tot în mai multe fracții. Procesul de decojire umedă dezvoltat de compania SCHULE Mühlenbau se realizează fără clasificarea în mai multe fracții, lucru care reduce necesarul de utilaje. De asemenea, prin acest proces nou-dezvoltat, se poate obține un randament de miezuri semnificativ mai ridicat în comparație cu procesarea clasică.
Prezentarea de mai jos vă arată mașini care se utilizează pentru procesarea hriștii.
Pentru această procesare sunt recomandate următoarele mașini:
Curățare/Cernere: Sită circulară
Sortator de pietre
Decojire: Decojitor centrifugal
Decojitor cu piatră inferioară
Sortare/Separare: Canal de aspirare
Vânturătoare cu curent descendent
Mașină de sortare pe culori
Sită pentru fulgi
Sortator plan
Masă de sortare
Trior
Aburire/Deshidratare:Deshidrator
Mașină de condiționare hidrotermică
Mărunțire: Moară cu valțuri de feliere
Uscare: Uscător pe pat fluidizat