Detalii despre produs
• Prăjire de calitate pentru pretenții ridicate
• Calitate reproductibilă a boabelor
• Prăjire delicată fără piese mobile
• Deservire confortabilă prin panou tactil sau comandă a
instalației
• Dezvoltare individuală a gustului, corelată cu proveniența
produsului, care îndeplinește cele mai exigente pretenții
• Prăjire delicată la temperaturi reduse
• Concept de bypass cu economie de energie
• Opțional cu curățare catalitică a gazelor de ardere
Răcirea puternică asigură conservarea aromelor și previne prăjirea ulterioară necontrolată. Procesul de prăjire și de răcire poate fi urmărit în permanență. Marele său avantaj este reproductibilitatea fiabilă a rezultatului prăjirii. Prin suflarea directă a aerului preîncălzit pe produs se obține o prăjire deosebit de delicată. Din ajustarea simplă a cantității de aer și a temperaturii rezultă o variabilitate unică a prăjirii cafelei. Construcția simplă, fără piese mobile în camera de prăjire sau în camera de răcire, garantează un necesar de mentenanță redus. Instalația de prăjire funcționează cu un sistem de recirculare cu un consum de energie redus. Printre componentele principale ale sistemului se numără instalația de ardere, o suflantă puternică, camera de prăjire și un ciclon. Răcirea produsului prăjit se realizează într-un răcitor special cu strat turbionar. În caz de necesitate, pentru prerăcire poate fi adăugată și apă. Un mare avantaj al acestei instalații îl reprezintă construcția compactă datorită căreia timpii necesari pentru punerea în funcțiune la fața locului pot fi reduși semnificativ.
Sistemul de prăjire RG este disponibil în diferite dimensiuni, până la 150 kg/lot, și cu diferite randamente de prăjire, până la 1.500 kg/h
Timp de prăjire | 2 – 20 minute |
Energie | propan, butan, gaz natural |
Consum de energie electrică | cca. 0,04 kWh / kg cafea |
Consum de energie termică | cca. 0,3 kWh / kg cafea |
Capacitate | 30 - 150 kg cafea brută |
Randament de prăjire | 300– 1500 kg/h |